Ulei de Masline

Uleiul de masline era denumit de Homer "Aur Lichid", avand proprietati nutritive extraordinare.

Uleiul de masline este renumit pentru atributele sale de sanatate clasandu-se printre uleiurile de top care pot fi consumate de oameni. Este recunoscut ca cel mai sanatos tip de grasime si aceste avantaje pentru sanatate sunt maximizate atunci cand este urmata o dieta.

Uleiul de masline provine doar de la maslinele verzi. Producerea uleiului incepe prin transformarea fructelor de maslin in pasta care apoi este malaxata, pentru ca picaturile microscopice de ulei sa se concentreze. Uleiul este extras prin presare, metoda traditionala, sau prin centrifugare, metoda moderna.

Uleiul de masline poate fi impartit in doua mari categorii: ulei rafinat sau nerafinat. In prima categorie se gasesc doua tipuri de ulei de masline: cel pur si cel light.
Pentru obtinerea uleiului de masline virgin si extravirgin, maslinele nu sunt tratate chimic sau termic, ci se preseaza la rece.

Ulei de masline extravirgin - considerat cel mai bun, cel mai putin prelucrat, cuprinzand uleiul de la prima presare a maslinelor.

Ideal este sa ai in casa atat un ulei de masline rafinat, pe care sa-l utilizezi la gatit, cat si un ulei de masline virgin sau extravirgin pentru salate, supe, sosuri reci etc.

Provenind de la soiurile premium de masline este insasi definitia uleiului de masline autentic cu o culoare galben-verde, gust special si aroma placuta.

Uleiul de masline extra virgin ste un produs utilizat la scara larga in lume atat in bucatarie, cat si ca ingredient in diverse masti sau tratamente cosmetice. In tara noastra, uleiul de masline a devenit tot mai utilizat, iar in ultimii ani consumul a crescut enorm.

In final, este limpede ca uleiul de masline merita cu siguranta sa se regaseasca in bucataria ta, iar numeroasele lui proprietati ii confera un statut privilegiat printre uleiurile alimentare.

Alege doar cel mai bun ulei de masline!